Съветничката Мария Гошева на помощ в борбата с Covid-19, дава конструктивно предложение

Съветничка – медсестра М.Гошева предлага мобилно звено на община Благоевград с лаборант да изследва бонлите от корона вирус включва се доброволка.

Съветничката медсестра предлага:
За благоевградчани, които ще ползват новото мобилно звено е изследванията да са неотложни и назначени от лекар.
Пред „Струма“ Гошева , която е медицинска сестра в Чстната болница ПУЛС разви подробно идеята си, породена от много обаждания на нейни приятели, които получила като медицинско лице.

„Това е услуга, която общината може да поеме или с линейка на някое от общинските здравни заведения, например на онкоболницата или като намеме транспортна фирма. В линейката няма нужда да има лекар-достатъчна е медицинска сестра и лаборант. Напримр болният, оставен на лечение в дома си, има направление от личният си лекар, за да бъде проследено как се повлиява от назначеното му лечение. Като болен , обаче човекът е под карантина и няма право да напуска дома си. По рано за 5-8 лева тази услуга се извършваше от някой частни лаборатории, но мисля , че вече не го правят. В този случай болният може да се обади на общината и не да му пратим колата.

Лаборантът го боцва за кръвно излседване , нищо не му пречи да му сложи и апаратчето за сатурация на пръста, което е работа за няколко минути. Това ще реши проблема на болният , които няма как да стигне до болницата ,без да заразява другите , а и личният лекар ще може да улови влошаване на състоянието на пациента и да спаси живота му, като го прати в болница.“
По сметките на Мария Гошева, ако се запази нивото на заболяемост в Благоевград , на ден колатан на общината ще прави не повече от десетина курса, което няма да е много скъпо. Самата тя изгрази готовност да се включи още в първият екип за обиколка по домовете , ако колегите й днес гласуват предложението й.

Източник: В“Струма“

 

 

 

Свързани новини

Високопроходима самоходна косачка ще поддържа зелените площи в Благоевград

vesito

Двама души загинаха на пътя за денонощието

vesito

Николай Шушков открива предизборната си кампания

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.