СУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Сатовча е носител на международна награда Twinning school за 2023-2024

Както бяхме публикували преди четири месеца, Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“, с. Сатовча, е носител на международната награда eTwinning school за 2023-2024 година.
На 23.10.2023 г., наградата бе получена по пощата и е признание за отличната, качествената и иновативната работа на преподавателите в гимназията в следните направления:
 използване на иновативни и креативни методи и подходи в чуждоезиковото обучение;
 дигитални практики;
 работа в защитена интернет среда;
 насърчаване на сътрудничеството между учители и ученици от цяла Европа;
 насърчаване на професионалното развитие на учителите.
Учители и ученици направиха във фоайето на училището кът eTwinning school за 2023-2024 година.
Това отличие се присъжда от Европейската комисия на училища, които активно прилагат и популяризират проектната и иновативната педагогика на eTwinning.
СУ-Сатовча продължава да работи нови eTwinning проекти, с цел усъвършенстване на знанията, уменията и компетенциите на учениците, които са особено важни за тяхната реализация след завършване на училище: езикови и дигитални компетенции, усъвършенстване на комуникативните умения, умения за успешно международно сътрудничество, лидерски умения и умения за работа в екип.
Общувайки със своите връстници от други страни, учениците се възпитават в дух на уважение и толерантност към различните култури в Европа.
Ръководството на училището изказва своите най-искрени благодарности на: Европейската комисия, г-н Michael Teutsch – ръководител на отдел „Училища и многоезичие“ в Генерална дирекция „Образование, младеж, спорт и култура“, НЗК – еTwinning към ЦРЧР, гр. София, учителите и учениците, работещи по проектите.
БЛАГОДАРИМ ВИ!

Свързани новини

Тъжна вест! Почина благоевградският общественик Мирчо Люнгов

vesito

Методи Байкушев е новият кмет на Благоевград

vesito

Покритият пазар в Благоевград с безплатен WiFi

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.