Стотици благоевградчани се обединиха за възстановяването на църквата „Свети Великомъченик Георги“ в с. Бистрица, над 7000 лв. събра благотворителната хоротека „Ръка за ръка“

7610 лева за възстановяването на църквата „Свети Великомъченик Георги“ в село Бистрица бяха събрани по време на благотворителната хоротека под мотото „Ръка за ръка“ в центъра на Благоевград. Стотици жители и гости на областния център излязоха в неделния ден и се обединиха в подкрепа на благородната кауза.
Повече от два часа ФФ „Ритмика“ и приятели пяха и танцуваха под открито небе на пл. „Македония“, а любителите на народното творчество изпълниха площадното пространство и се хванаха ръка за ръка, извивайки дълги и пъстри хора.
Благотворителната хоротека бе открита от зам.-кмета по култура, спорт и туризъм Станислав Кимчев. В нея участие взеха:
Децата на Благоевград: ФТА „Пиринче“ с ръководители Полина Сатиева и Симеон Стамболийски; ДЮФА „Пиринска китка“ с ръководители Васил Георгиев и Рилка Георгиева; Детско студио „Публични изяви“ с ръководител Стоян Веселински;
Фолклорни състави от Благоевград:
Dance studio nbm с ръководител Николай Манчев;ФК „Настроение“ с ръководител Венцислав Костадинов;ТК „Българска усмивка“ с ръководител Мария Богданова;ФТГ „Джумалия“ с ръководител Станислав Тренев;ГНХ „Айдара“ с ръководител Милен Димитров.

Гости на Благоевград:
ПТС “ Зора” и Фолк фитнес при НЧ “ Зора 1858” – (Дупница) с ръководител Дилиана Диканска;КЛУБ „Македонка“ – (Петрич) с ръководител Мария Янева; ФТС „Кочеринка“ – (Кочериново) с ръководител Венцислав Костадинов; ФФ „Рилски ритми“ – (Рила) с ръководител Асен Колев.

Специални гости на събитието бяха и фолклорните изпълнители:
Иван Дяков и Ивана Дякова,Стойка Германова,Иван Гоцев,Цецо Христов,Мъжка певческа група „Веселие“, DJ Тони Ишев.
Община Благоевград благодари на всички подкрепили инициативата.

 

Може да бъде изображение с 8 души и текстово съобщение

Може да бъде изображение с 9 души, дирндъл и текстово съобщение

Може да бъде изображение с 4 души и паметник

Може да бъде изображение с 13 души

Може да бъде изображение с 13 души, танцуващи хора и дирндъл

 

 

Свързани новини

Община Разлог започна изграждането на спортно игрище за мини футбол към ОУ „Неофит Рилски“- Горно Драглище

vesito

Благотворителна хоротека на открито в Благоевград

vesito

Съветникът д-р Павлин Янкулски опроверга сметките на Румен Томов за бързите тестове

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.