Спортният интернат в Сандански приюти евакуирани от пожара над Струмяни

Хората, евакуирани от селата Цапарево и Кърпелево заради пожара в Малешевска планина, са приютени в санданския Спортен интернат, съобщиха от кабинета на губернатора Георги Динев. Подсигурено е и изхранването им.

„Тази нощ огънят е обхванал боровите гори над Кърпелиево. Вятърът е непредсказуем, а местността е пресечена“. В района на двете села са направени просеки от верижни машини, с което да се намали вероятността огънят да достигне до къщите на хората“, обясниха от Областна администрация-Благоевград. В близкото до Струмяни село Микрево е обособен извънреден щаб. Действията ръководи пожарникар номер едно Александър Джартов. На място е и началникът на Противопожарната служба в Пиринско Валентин Василев. Според него няма риска за имотите на хората към този момент. Той подчерта, че е осигурено дежурство във всички населени места от противопожарни екипи, военни и горски служители. Имаме на терен достатъчно техника, с която от ограничим периметъра на пожара. Основният фронт на разпространение е посока запад“, посочи пред медиите Валентин Василев. Пожарът избухна вчера на обяд. Бързо се разпространи на около 20 000 декара площ. Гасят от вързудаха двата френски самолета. Междувременно остава сложна ситуацията с пожара в планината Славянка. Разгорял се е отново в гръцката част. Във връзка с огнената опасност на българо-македонскита граница, екипи от наша страна следят развитието и са в готовност да се включат в потушаването.

Свързани новини

Лъсна скандална схема! Проф. Тадаръков започна спасяването на Благоевградска област с уреждането на собствените си бизнес интереси

vesito

Забавления и куклен театър за децата на Сандански

vesito

Стотици рокери от Мото рок фест „Предел“-2024 направиха почетна обиколка на Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.