Община Благоевград награждава победителите в конкурси за детска рисунка и есе на тема „Различни, но заедно за по-добър свят за всички“

Община Благоевград организира церемония по награждаване на деца и младежи, изявили се в конкурси за детска рисунка и есе на тема „Различни, но заедно за по-добър свят за всички“.
Участниците ще бъдат отличени този петък (8 декември) от 17.00 часа в зала №5, в сградата на Община Благоевград, като за всички тях са подготвени грамоти, а за победителите, класирали се на I, II и III място са осигурени ваучери.
Своите творби представиха деца и младежи от различни възрастови групи, възпитаници на училища, детски градини и образователни школи на територията на общината.
Целта бе да се провокира креативност у младите таланти, които да представят по уникален начин своя поглед по теми, свързани толерантността и защитата на човешките права.
Компетентно жури бе ангажирано с оценяването на общо 60 рисунки и 10 есета. В комисията за оценка на есетата участие взеха Надя Нешева – преподавател по БЕЛ в БПГ „Ичко Бойчев“, Мария Тончева – преподавател по БЕЛ в ПГСАГ „Васил Левски“ и Златина Димитрова – преподавател по БЕЛ в IV ОУ „Димчо Дебелянов“.
Рисунките бяха оценени от доц. д-р Здравка Лисийска – преподавател в катедра „Изобразително изкуство“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“, Веселина Анастасова – бивш преподавател по изобразително изкуство в НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ и Вера Станишевa – художник.
Повече може да прочетете на:

Свързани новини

Избраха съветника д-р П. Янкулски за председател на Ковид комисията към ОбС- Благоевград, категоричен: Трябва да влезем в роля и да сме в помощ на гражданите!

vesito

Най-вкусният празник на брежанския кестен с нова програма

vesito

Важно: Днес и утре приемат заявления за трето класиране в гимназиите в Пиринско

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.