Спектакълът „Под игото“ на сцената в Сандански

Само няколко месеца след емоционалната премиера на „Под игото“ във Варна, жителите и гостите на Сандански ще имат възможност да гледат на 18 март (понеделник), от 19:00 часа в голямата зала на Дома на културата силния спектакъл на един от най- добрите ни театрални режисьори Бина Харалампиева.

Творческият екип е добре познат с уменията си да адаптира към сцена класически произведения.

Драматичният вариант по романа на Вазов е на Юрий Дачев, сценографията и костюмите са на Свила Величкова, а музиката е на Асен Аврамов.

Същият екип създава „Тютюн“ по романа на Димитър Димов, най-търсеното представление в новата история на Варненския театър, посрещано от препълнени зали в цялата страна. Интересът и към „Под игото“ е заслужено голям.

В ролите на Бойчо Огнянов и д-р Соколов гостува Богдан Бухалов от МГТ „Зад канала“ и нашият съгражданин, талантливият Иван Юруков от НТ „Иван Вазов“, а запомнящият се Киряк Стефчо изгражда Стоян Радев от Варненския театър.

Христина Джурова е Рада госпожина, Веселина Михалкова- кака Гинка, Николай Божков- Боримечката, Константин Соколов – Кольо Слепец, Пламен Димитров- чорбаджи Марко, Свилен Стоянов – чорбаджи Йордан.

Билети в Сандански ще се продават на каса пред Дома на културата, а може да се заявяват и на тел. 0894480744.

Свързани новини

Скъпи гости посетиха Община Благоевград в деня на Баба Марта.

vesito

Гости от 30 държави на празник в „Семково“

vesito

Кметът на община Гоце Делчев се срещна с шампионите от Киокушин карате клуб „Ронин“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.