Сметка на Банско взриви държавата. Супа за 49 лв. и кафе на 12 лв. СНИМКА

Сметка за скромно хапване на Банско взриви държавата. Възмутени потребители в социалните мрежи споделят касова бележка от популярно заведение в курортното градче. На нея за общо 7 артикула клиентите е трябвало да заплатят 246 лева сметка.

Кафето струва 12 лв., топлото какао – 14 лв. Хората обаче са най-възмутени от супата от целина, която е на стойност 39 лева за порция. Някои от тях споделят и цената на зеленчука в хранителните магазини. Цената за глава целина в най-разпространените онлайн супермаркети варира от 1 до 4 лв. в зависимост от това дали стоката е био или не. Потребители посочват също, че и останалите цени в сметката са не по-малко шокиращи. Там виждаме също лазаня „Болонезе“, която струва 44 лева за порция. Спагети „Карбонара“ пък струват 39 лева за порция.

Свързани новини

Двадесет и четири души са ранени при катастрофи през последното денонощие

vesito

23 април 1876 г. Априлското въстание – Перущица въстава

vesito

Извънредно! Гърция затвори 3 дни по-рано границата с България

vesito

1 коментар

д-р Менгеме 16.02.2024 10:38 at 10:38

Това в момента е цената на зеленчукова крем супа в ресторанта ICE Q – Зьолден на 3 048 м надморска височина – gemüsecremesuppe – 12 €
emmentaler ravioli I radicchio pesto
vegetable cream soup I cheese ravioli I radicchio pesto
P.S. – https://www.iceq.at/ice-q.html – за справка

0

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.