Свещеник стана“ будител на годината“ в Санданско

Заслужена награда „Будител на годината“ получи отец Димитър Илчев.  Със собствен труд и с помощ от патриоти възроди рухналото училище в санданското село Лешница. Превърна го в Неделно училище за децата в околията и във възрожденски музей.

„Инициативата на Народно читалище „Отец Паисий-1919″ и тази година отличи хората, които заслужено могат да бъдат наречени Будители. Хора, които в своята работа и дейност са „запалили“ искрицата на духовността, просвещението и културата. Пръв сред равни и Будител на 2023 година стана Отец Димитър Илчев, който поде и завърши успешно една благородна инициатива за възстановяване на столетното училище в Лешница“, публикува досегашният кмет на Сандански Атанас Стоянов, който в неделя е на балотаж за градоначалник.

„Адмирации и за всички будители на града ни, удостоени с престижното отличие! Почит и уважение към всички Вас и към всичко „българско и родно, що любим, тачим и милеем. Бъдете, бдете, будете“, призова Стоянов.

Свързани новини

Нападнаха студентка в Благоевград

vesito

Планова профилактика на водопроводната мрежа ще се извърши в община Гоце Делчев

vesito

Откриха учебната година в Спортното училище в Сандански

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.