„Светлина от багри“ озари фоайето на Община Благоевград

„Светлина от багри“ озари фоайето на Община Благоевград
60 творби, дело на ползвателите на Дневен център за лица с увреждания „Светлина“ са подредени във фоайето на Община Благоевград. Експозицията, която е под надслов „Светлина от багри“, има за цел да акцентира върху способностите и заложбите на авторите на произведенията.
Изложбата съдържа картини, при които са използвани акварел, темпер, масло и акрилни бои, както и пана от различни естествени и подръчни материали.
Творбите се изработват при провеждането на терапевтични дейности и програма „Ателие“, с помощта и подкрепата на социални работници и психолози.
Експозицията бе официално представена днес от Емилия Халилова, директор на дирекция „Социална и жилищна политика“, а на събитието присъстваха Анита Коцелова, заместник-кмет по икономическо развитие и управление на собствеността на Община Благоевград, оправомощена със Заповед№371-ЧР/21.09.2023 г. на Кмета на община Благоевград, Дейвид Арабаджиев, секретар на Община Благоевград, Петя Чакърова, зам.-главен директор на ГДСП, Силвия Домозетска, директор на дирекция „Култура, спорт и туризъм“, Богдана Костадинова, директор на ЦЛТРДБ, жители на Благоевград.
Освен своите творби, ползвателите на Дневен център „Светлина“ представиха и лично творчество, като рецитираха стихове, посветени на социалната услуга. В програмата взеха участие и възпитаници на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, които отправиха музикален поздрав към присъстващите. Изложбата „Светлина от багри“ ще остане подредена във фоайето на Община Благоевград до 27.10.2023 г. Творбите могат да бъдат закупени, а събраните средства ще бъдат насочени за подобряване на условията в Дневния център.
Изложбата е организирана по повод Световния ден на психичното здраве, който се отбелязва на 10 октомври.
Може да е изкуство
Може да бъде изображение с 8 души, кларинет, Стената на плача и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 6 души, флейта, кларинет, цигулка, Стената на плача и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 10 души, тълпа и текстово съобщение
Няма налично описание на снимката.
Няма налично описание на снимката.

Свързани новини

Медиците в Гоце Делчев готови да излязат на протест

vesito

Поради ремонтни дейности: Затварят за 3 месеца пътя до Гърмен, движението е през обходен маршрут

vesito

Кметът на Благоевград Методи Байкушев: ОФК Пирин има огромни дългове и точно нула лева по сметките

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.