Русия предупреди: Доставката на F-16 за Украйна ще доведе до ескалация на конфликта

Русия осъди решението на Дания и Нидерландия да дарят изтребители F-16 на Украйна, като предупреди, че това действие ще доведе до засилване на конфликта. Руският посланик в Дания Владимир Барбин заяви, че предоставянето на 19 изтребителя F-16 на Украйна от Дания води до ескалация на конфликта и подчерта, че това решение няма да остави друг избор освен да се продължи военната конфронтация.

Датският министър на отбраната Якоб Елеман-Йенсен обаче заяви, че Украйна ще може да използва предоставените изтребители F-16 само на своя територия и това е приложимо за всички оръжия, предоставени от Дания. Дания обеща да предостави на Украйна общо 19 изтребителя F-16, а Нидерландия разполага с общо 42 такива изтребителя, но все още не е ясно колко от тях ще бъдат предоставени, предаде БТА.

Свързани новини

Изборният ден в община Благоевград започна нормално

vesito

100 лева глоба, ако псуваш в Хаджидимово, не люпиш семки и не хвърляш угарки в Сандански

vesito

Подобряват водоснабдяването на 5 села в Благоевградско

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.