Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“- Сандански на посещение в Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“ с. Микрево

Днес на 17.04.2024г. /сряда/ като част от програмата на МКБППМН Струмяни, инспектор Иван Цветанов от РСПБЗН – Сандански, бе на посещение в СУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Микрево, с цел да представи професията пожарникар пред учениците. Това беше страхотна възможност за учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в с. Микрево да се запознаят с работата и задълженията на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в гр. Сандански. Такива посещения могат да бъдат изключително образователни и вдъхновяващи за младите хора.
Някои въпроси и теми, които обсъдиха по време на посещението на инспектор Цветанов бяха:
1. Ролите и отговорностите на службата: Учениците да разберат какви са основните функции на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и как тя работи за сигурността на общността.
2. Предотвратяване на пожари: Обсъдиха какви мерки и програми се предприемат за предотвратяване на пожари в общността, включително образователни кампании, инспекции и други инициативи.
3. Подготовка и реагиране в случай на пожар: Разглеждаха какви са процедурите за реагиране на пожар и каква подготовка е необходима за пожарникарите.

Свързани новини

Започва профилактика на ВиК мрежата в Благоевградска област

vesito

Община Разлог отстрани от центъра на град Разлог подвижни търговски обекти

vesito

В Сандански обявяват свободните места в детските градини след първи етап

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.