Разлог ще бъде домакин на ревю за автентични носии от цяла България

„Цъфнало цвеке шарено” е събитие на демонстрация на автентични носии от цяла България, което ще се проведе в Разлог. На 15 юни (събота) в Патокова къща – Исторически музей – Разлог ще се потопите в пъстроцветния свят на българския фолклор. От 17:00 часа ви очаква вълнуваща среща с миналото, представена чрез демонстрация на над 15 автентични носии от различни краища на България. Ще се насладите на богата палитра от цветове, шевици и тъкани, събрани в частните колекции на Tanya Kirovska-Gramatikova, Диана Димова, д-р Сирхан Мустафов Serjo Mustisimo, Мирослав Димитров и Boris Rakladjiev. Към тях ще се присъединят и редки носии от фонда на Исторически музей – Разлог.

Ще бъде цветно и красиво, като истински цъфнали цветя ще са хубавите разложки моми, които ще облечем в тези безценни образци на българската старина. Ще чуете разкази за историята на носиите, за тъканите, от които са изработени, за символите на техните отделни детайли. Събитието е безплатно и се организира от фондация Българските корени, с любезното съдействие на Община Разлог и Исторически музей – Разлог.

 

Може да бъде изображение с 1 човек и текст, който гласи 'цъфнало цвеке шарено 15 юни, 17:00 исторически музей гpag разлог слюбезнотосъдействиена: с съдействие на: разлог община разлог исторически музей 7ല разлог OD0000 бъðга гарските корени'

Свързани новини

Петрич има републикански шампион по самбо

vesito

Печка подпали къща в „Старо Струмско“ в Благоевград

vesito

Акция за премахвана на стари коли в Благооевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.