Разлог посреща стотици танцьори на фестивала „На армане с тъпане“

Истинско фолклорно приключение и надиграване предстои на 28 и 29 юни в Разлог, когато ще се организира XIII-ят Фестивал на традиционните хора „На армане с тъпане“.
Централният площад „Преображение“ ще се огласи от ритмите, багрите и красотата на българския фолклор от цяла България. Фестивалът ще започне на 28 юни, от 19:00 часа, с празничен концерт, посветен на 15-годишнина на ТК „Мехомия“ и СГГФ „Гердан“ – Разлог и ще продължи с „Веселие на армане“ за всички жители и гости на града със зурнаджийски оркестър „Манетата“ и Роял Бенд – Благоевград. На 29 юни, в 11 часа, започва фестивалното представяне на 25 клуба от цяла България, които ще изпълнят хора от различни региони под съпровода на жива музика.
Фестивалът ще завърши с традиционо празнично хоро с участието на всички състави.
Директор на фестивала е доц. Георги Гаров и се организира от Община Разлог и Народно читалище „15 септември 1903-1909 г.“ – Разлог. „И гайдата ще занарежда тъжно, тъжно. Ще литнат звуците на тамбурата, ще се вплетат в благозвучието на кавала, ще се ударят в изпъната кожа на тъпана като самочувствие и сигнал да се извие голямото народно хоро. И земята ще усети силата на мъжките стъпки, пъргавината и грацията на женското тяло, мегдани ще се изпълнят с пъстър народ, дълбоко в душата си съхранил всичко, което го прави свободен.“ (Александър Кокарешков)
Добре дошли в Разлог!
Може да бъде изображение с 1 човек, танцува и дирндъл
Може да бъде изображение с 2 души, танцуващи хора и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 3 души, танцуващи хора, дирндъл и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 2 души и танцуващи хора
Може да бъде изображение с 1 човек
Може да бъде изображение с 3 души, танцуващи хора и дирндъл

Свързани новини

ВНИМАНИЕ: Лавини дебнат в Пирин

vesito

Община Сандански започва третиране на зелените площи срещу борова процесионка

vesito

Изграждат нов физкултурен салон в с. Баня и две спортни площадки в училища в Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.