Пуснаха за движение моста над река Струма при Покровник

Днес бе пуснато движението за всички превозни средства по мостът над река Струма при с. Покровник. В присъствието на областния управител Мария Димова, кметът Методи Байкушев, началникът на областно пътно управление – Благоевград Иван Кунев и председателят на ОбС Радослав Тасков бе премахната бетонната преграда, която спираше преминаването през съоръжението.
Кметът на Благоевград благодари на институциите, на строителите и експлоатационните дружества за съвместната работа, и на хората за търпението. „Пускането на моста за движение решава огромен проблем на жителите на селата Покровник, Падеш, Габрово, Дебочица, Мощанец и разбира се на бизнеса, който се намира в индустриалната зона в близост.“ , каза кметът пред медиите и обясни, че предстои назначаване на Държавна приемателна комисия и издаване на Акт 16 и разрешението за ползване.
Институциите и строителите увериха, че са направени нужните проверки и изпитвания за товароносимост и мостът отговаря напълно на изискванията за безопасност.
Мостът пропадна през декември 2021 г. вследствие на обилните валежи и придошлите води на реката. Това наложи спиране на движението по него, а трафикът беше пренасочен по обходен маршрут.
Реалните строителни работи на обекта започнаха в средата на март тази година. Преди построяването на новия мост беше изградено и допълнително техническо съоръжение за преместване на инженерните комуникации, които преминаваха в района.
Новият мост е с дължина 134,2 м и е изграден на мястото на авариралото съоръжение.
Всички реакции:

60

Свързани новини

Открит урок по йога за деца в Благоевград

vesito

С празнично тържество приключи “Лято в музея” 2023 в Разлог

vesito

Манолова дойде с час закъснение в Благоевград и заяви: РИОСВ да бъдат разформировани и преосновани

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.