Протестиращи миньори и енергетици блокираха движението по АМ „Струма“ край Дупница

По информация на БНР над 300 демонстранти са изминали близо 3 км от входа на ТЕЦ „Бобов дол“ до пътен възел на аутобана. Гражданите са пробили кордона от полицейски сили, поради което движението по магистралата при км 59+190 в двете посоки София-Благоевград е блокирано, потвърдиха и от МВР. Трафикът се отклонява по предвидения обходен маршрут по пътя София – Благоевград през Дупница.

Протестиращите се заканват да останат през целия ден там, насочват се и към тунела „Блатино“ или към пътен възел „Бобошево“ на около 20 км в посока Благоевград. Засега ситуацията е под контрол.

Междувременно от агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че е ограничено движението и по Дупница – Кюстендил, като по тази причина е въведен обходен маршрут по път І-6 София – Кюстендил. Трафикът се регулира от служители на „Пътна полиция“. Движението при 59 км на АМ „Струма“ също е затруднено, предупреждават още от АПИ. Там също е определен обходен маршрут в двете посоки по път І-1 Благоевград – София от пътен възел „Дупница север“ до пътен възел „Бобошево“.

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, апелират от Агенцията. Блокадите на протестиращите миньори и енергетици по основните пътни артерии в страната продължават вече четвърти ден.  Според демонстрантите правителството не е спазило договореностите, постигнати при предварителните разговори.

Според премиера Николай Денков по-голямата част от исканията им са изпълнени. По-рано тази сутрин протестиращите отново затвориха пътищата в Старозагорско. Блокирана е и АМ „Тракия“ в района, ограничено е преминаването през прохода Хаинбоаз в района на село Гурково, детелината на автомагистрала „Тракия“ към Стара Загора и Хасково на 208-и километър и главния път София-Бургас.

Свързани новини

Доберман разкъса домашно куче и нахапа тежко жена до детска градина във Велико Търново

vesito

Той я преби пред цяла България, а сега само срещу 1000 лева ликува

vesito

Иван Гешев на родова среща в Годлево (снимки)

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.