Проливни дъждове и градушки в следобедните часове днес

През деня се очакват повсеместни валежи, а в следобедните часове на много места придружени и с гръмотевици. На отделни места, главно в планинските райони ще са значителни по количество. Има условия и за градушки. Ще духа слаб, през деня – умерен северозападен вятър, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Жълт код за потенциално опасно време и обилни дъждове е обявен в 12 области на страната – Велико Търново, Габрово, част от Стара Загора (Павел баня, Казанлък, Николаево, Мъглиж и Гурково), Ловеч, Пловдив, Пазарджик, София област, София град, Кюстендил, Перник, Благоевград и част от Смолян (Чепеларе, Смолян, Доспат, Девин и Борино). В петък сутринта и в източните райони валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и бързо ще намалее и времето в цялата страна ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони ще се развие купеста облачност, не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб от изток. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните – между 15° и 20°.  В събота ще бъде предимно слънчево, вероятността за краткотрайни следобедни валежи в планините е по-малка. Температурите ще се повишат слабо.

Свързани новини

Медиците в Гоце Делчев готови да излязат на протест

vesito

Нова поредица вандалски прояви във влаковете у нас

vesito

Цакат ни с 30 ст. на всеки литър бензин

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.