Прогноза за петък, 13 септември: Повече слънце на изток, заоблачаване от запад

В сутрешните часове на места в котловините и низините видимостта ще е намалена, предаде БНТ. Минималните температури ще са между 12 и 17 градуса, в София – 9 градуса.

Максималните температури през деня ще са между 27° и 32°, в София – около 26°, в комбинация със слаб, в източната половина от страната умерен вятър от юг-югозапад. Повече слънчеви часове ще има в Източна България, докато над западните райони облачността ще започне да се увеличава и следобед ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени и от гръмотевици.

По Черноморието на места денят ще започне с мъгли. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26 – 30°. Температурата на морската вода е 24 – 26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 – 3 бала.

В планините ще се задържи ветровито. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Още преди обяд облачността ще започне да се увеличава, а след обяд в масивите на Западна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, на места и с гръмотевици.

На Балканския полуостров, под влиянието на средиземноморски циклон, от запад облачността ще започне да се увеличава, ще започнат валежи от дъжд. По-интензивни и значителни по количество ще са валежите по Адриатическото крайбрежие.

У нас в събота вятърът ще се усили, ще бъде облачно и с валежи, на места и с гръмотевици. Температурите ще се понижат и дневните ще са от около 16° на места в западните до 28° в крайните източни райони. В неделя вятърът ще отслабне, но все още на места ще има превалявания от дъжд. Ще се задържи хладно с максимални температури между 17° и 22°. През първите дни от новата седмица ще има и слънчеви часове, но и по-значителни увеличения на облачността, на отделни места със слаби валежи.

Свързани новини

Добринищко лято продължава!

vesito

Футболисти от с. Брезница гостуваха на кмета на Гоце Делчев

vesito

Почистиха градския парк в Банско

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.