Прах от Сахара над България до вторник

Над България ще има пренос на сахарски прах още от днес и това ще продължи до вторник, съобщават от НИМХ. Днес, 31 март, над България ще има пренос на сахарски прах. В западната половина на страната ще бъде със средни до високи концентрации, на изток ще са ниски. Утре преносът на сахарски прах над цялата страна ще продължи и ще бъде с високи концентрации.  Преносът на сахарски прах е явление, обичайно за България.

В пролетните месеци атмосферната циркулация относително често води до увличане на частици от пустинята Сахара, които с юг-югопаден пренос достигат и до нашата страна. Във вторник, с промяна на потока от северозапад, концентрацията на сахарски прах над страната ще намалява.  На спътниково изображение в ярко розово се вижда районът със средни и високи концентрации на сахарски прах над страната.

Свързани новини

До 100 метеора в час се очакват днес в пика на Персеидите

vesito

Времето днес, прогноза за сряда, 10 януари

vesito

ВНИМАНИЕ ШОФЬОРИ: Обилен снеговалеж затруднява движението по пътя за ски парк Картала

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.