ПРОВЕДЕ СЕ ТРЕТО ОБУЧЕНИЕ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ ЗНАНИЯТА И УМЕНИЯТА НА СЛУЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Експерти от Община Гоце Делчев участваха в трето от общо 4 обучения за повишаване капацитета на служителите на общината във връзка с успешно изпълнение на политиките, подкрепяни от Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 (ПРР), чрез участия в специализирани/ тематични обучения, програми за обмени на опит и добри практики, семинари и работни групи.

Специализираното обучение бе по региони за планиране за повишаване капацитета на служители на Община Гоце Делчев за изпълнение на публичните й функции, свързани с прилагането на инструменти за ИТИ по линия на ПРР. В него взеха участие 9 експерта от отделите „Устойчиво развитие, програми и проекти“, „Обществени поръчки“ и дирекциите „Устройство на територията“ и „Финансово-счетоводни дейности“.

Обучението се проведе в периода 15.11 – 17.11.2023 в гр. Велинград и включваше общо 7 работни сесии за трите дни обучения. Лекторите представяха различни теми за подхода ИТИ, част от които свързани с нормативната уредба, механизми за изпълнение на интегрираните инвестиции, функции и ангажименти на звената за подбор, както и специфичните изисквания на Програма „Развитие на регионите“. Специално внимание бе обърнато на добрите практики от страни-членки на ЕС по прилагане на подхода ИТИ. Обучението завърши с дискусия за това какви са изводите от първия прием на концепциите и препоръки за следващите приеми.

Обучението се проведе по проект „Подкрепа за Община Гоце Делчев за ефективно и ефикасно изпълнение на Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 (ПРР)“. Проектът се финансира по силата на АДБФП № BG16RFOP001-8.006-0034-C01/03.07.2023 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж 20114-2020“ (ОПРР), съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие по приоритетна ос „Техническа помощ“, процедура „Подкрепа за бенефициентите по ОПРР за ефективно и ефикасно изпълнение на ПРР“.

.Тази публикация е създадена в рамките на проект „Подкрепа за Община Гоце Делчев за ефективно и ефикасно изпълнение на Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 (ПРР)“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Община Гоце Делчев и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОПРР 2014-2020 г.

Свързани новини

Към 13:00 часа: Най-висока е избирателната активност в Благоевград – 29,9%

vesito

От днес се ограничава движението по моста при с. Рибник община Петрич

vesito

Д-р Румен Кондев-лекарят, на когото разчита цяла Югозападна България!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.