Предупреждение: Лавинната опасност над Банско в Пирин се покачва

С напредването на днешния ден лавинната опасност над Банско в Пирин се покачва. Очаква се вятърът да остане силен. Поривите му достигат над 120 км/ч. Предупреждението публикуваха тази сутрин от организацията Avalanche Bulgaria (проект на Българска лавинна асоциация), която прави локални наблюдения за снежните условия над известния зимен курорт в България.

Лавинната опасност в алпийския пояс е от значителната степен втора. В преходния пояс опасността също е с индекс 2, но е умерена. В горския пояс тя е ниска. През последните 24 часа са се формирали навявки и снежни дъски на източните изложения в алпийския и преходния пояс, които са чувствителни на човешко натоварване. В алпийския пояс се очаква на места те да са с дълбочина до 50 – 60 сантиметра, предупреждават от Avalanche Bulgaria.

Свързани новини

Кметът на Банско Стойчо Баненски на работна среща с директорите на образователни институции

vesito

 ОбС одобрява нова структура и численост в община Благоевград, създава се Инспекторат към дирекция „Екология и чиста среда“

vesito

Община Кресна организира великденски футболен турнир на малки врати „За купата на кмета“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.