Представители на „Струмско “ на среща при кмета Байкушев

Кметът на Благоевград Методи Байкушев посрещна в кабинета си представители на квартал “ Струмско „, с цел да осбъдят в детайли наболели проблеми и настоящи тематики. След срещата беше взето важно решение. Кметът заяви, че в квартала няма да се строят общински жилища и социален комплекс, а съвременен парк, от който жителите имат потребност. Ето какво каза кметът М. Байкушев:

Няма да строим общински жилища и социален комплекс в района. Това решение взехме заедно, след като обсъдихме всички аргументи. Хората от квартала имат нужда от зелени площи, места за отдих и спорт, а най-вече от детски площадки. Затова с екипа ми ще работим за изграждане на нов модерен парк в квартала с подземен паркинг под него. Ще кандидатстваме за финансиране по европейската програма „Развитие на регионите“. Ако проектът бъде одобрен, паркингът ще облекчи трафика, ще освободи пространство и ще ни позволи да превърнем „кафявите петна“ в приятни междублокови пространства. Освен това за периода на устойчивост паркингът ще бъде безплатен за гражданите – такова е условието на програмата.
Живеещите в един от най-големите квартали на Благоевград заслужават да имат по-добри условия и по-добра градска среда. Община Благоевград ще търси други подходящи терени за сгради за социални услуги и общински жилища, които са от голяма важност за уязвимите групи и хората в неравностойно положение. Благодаря на представителите от жк. Струмско за конструктивния разговор! Когато гражданското общество е будно, всяка община може да върви напред.
Изпълнявам обещанието си за провеждане срещи във всички квартали и селата в общината. Вече посетих Церово, Еленово, Изгрев и Струмско.

 

Свързани новини

Община Разлог отстрани от центъра на град Разлог подвижни търговски обекти

vesito

Задигнаха „БМВ“ от паркинг в Благоевград

vesito

Кметът Методи Байкушев по време на провелото се вчера обществено обсъждане на намерение за поемане на дългосрочен общински дълг

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.