Празнична вечеря за учители, културни дейци и музейни работници в Банско

В навечерието на националния празник 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, общинското ръководство на Банско покани на празнична вечеря бивши и настоящи учители, библиотекари, читалищни и музейни работници от Банско, Добринище и селата от Местенски район. В приветствието си към тях, кметът Стойчо Баненски изрази благодарност от свое име и от името на всички жители на общината за всеотдайния им труд на ползу роду, който за тях не е работа, а призвание и дълг. Той подчерта, че давайки знания и възпитавайки младите хора като личности, учителите и културните дейци са тези, които в голяма степен изграждат обществото и определят бъдещето му. Да уважат тържеството дойдоха и зам.кметовете Сашка Въчкова и Георги Доневичин, секретарят Иван Докторов и общинските съветници Иван Драгосинов и Милена Касапинова. За доброто настроение на празнуващите от различни поколения се погрижиха певиците с бански корен Мария и Магдалена Филатови.

Може да бъде изображение с 5 души

Може да бъде изображение с 4 души, усмихнати хора и осветление

Може да бъде изображение с 4 души

Може да бъде изображение с 4 души

Може да бъде изображение с 3 души и текстово съобщение

Може да бъде изображение с 4 души, напитка и сребрист дъб

Може да бъде изображение с 6 души, танцуващи хора и сватба

Може да бъде изображение с 4 души и танцуващи хора

Може да бъде изображение с 7 души и текстово съобщение

Може да бъде изображение с 9 души, танцуващи хора и сватба

Свързани новини

Близо 600 деца от цяла България изработиха красиви мартеници в конкурса „Мартеницата – да запазим традицията жива“.

vesito

Мартин Петров пое управлението на ВиК-Благоевград

vesito

Кметът на Благоевград за дефицита в Бюджет 2024: Вълшебства не могат да се случат, дефицит се покрива само по един единствен начин

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.