По традиция в Кюстендил: Избират девойка „Кюстендилска пролет“ 2024

Настъпването на пролетта, младостта, пробуждането на природата и надеждата – светът винаги е красив, когато се пробужда за нов живот, но никъде не е така красив, нежен и пъстър както в Кюстендил.
Традицията по тържествено посрещане на пролетта в града  датира от древни времена, а през 1966 г. е поставено началото за избора на Девойка „Кюстендилска пролет“, символизираща нежната стъпка, с която идва пролетта, младостта и новата надежда.
И тази година, за 57-ми пореден път, традицията ще оживее и на 16 март 2024 г. в Кюстендил ще бъде избрана новата Девойка „Кюстендилска пролет“. Община Кюстендил обещава богата празнична програма, наситена с много емоции и вълнуващи преживявания, в седмицата от 16 до 23 март.
Представяме ви участничките в тазгодишното издание:
Запознайте се с девойките, с които идва пролетта в нашия град.
№1 Мая Дюлгерска е на 17 години и е възпитаничка на ЕГ „Д-р Петър Берон”. Определя себе си като чувствителна, любвеобилна и нежна. Обича близките си и мечтае един ден да създаде щастливо семейство и дом пълен с любов.
№2 Рая Йорданова е на 16 години и е възпитаничка на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“. Описва себе си като мила, артистична и емоционална личност. Обича семейството, приятелите си и музиката. Мечтае да се занимава с народна музика и да обиколи света.
№3 Александра Разсолкова е на 17 години и е възпитаничка на ПГИМ „Йордан Захариев“. Определя себе си като позитивна, грижовна и емоционална. Обича семейството и приятелите си и времето прекарано с тях и мечтае да създаде свое щастливо и сплотено семейство.
№4 Диана Борисова е на 17 години и е възпитаничка на ПГИМ „Йордан Захариев“. Определя себе си като лъчезарна, упорита и емоционална. Обича разходките в природата с любимите си хора, както и да спортува. Мечтае да следва Право, за да помага на хората, когато завърши.
Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение
№5 Ванеса Гергова е на 16 години и е възпитаничка на ПГИМ „Йордан Захариев“. Определя себе си като чувствителна, искрена и уверена. Обича спорта. Мечтае за кариера като спортен педагог, както и да създаде здраво и щастливо семейство.
Може да бъде изображение с 1 човек, цвете и текстово съобщение
№6 Станимира Котева е на 17 години и е възпитаничка на ПГИМ „Йордан Захариев“. Определя себе си като отговорна, целеустремена и състрадателна. Обича семейството си и мечтае за свят без омраза, войни и болести.
Може да бъде изображение с 1 човек, цвете и текст, който гласи 'HAH 2024 кюстендилска пролет'
№7 Ванеса Фудулска е на 17 години и е възпитаничка на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“. Описва себе си като упорита, целеустремена и мечтател. Обича историята и дебатите, да пътува и да участва в проекти на европейската програма „Еразъм“. Мечтае един ден да бъде президент и да направи България едно по-добро място за живот.
Може да бъде изображение с 1 човек, еустома и текст, който гласи '2924 юстендилска илска пролет'
№8 Борислава Коларска е на 17 години и е възпитаничка на ПМГ „Проф. Емануил Иванов”. Определя себе си като лъчезарна, чувствителна и учтива. Обича семейството, приятелите си и животните. Мечтае за успешна кариера като ветеринар – както и да отвори собствена клиника и да основе дом за бездомни животни.
Може да бъде изображение с 1 човек, цвете и текстово съобщение
№9 Ивайла Тончева е на 16 години и е възпитаничка на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“. Определя себе си като амбициозна, обичлива и всеотдайна. Обича семейството си и мечтае за кариера на адвокат.
Може да бъде изображение с 1 човек, еустома и текстово съобщение
№10 Нилана Колевска е на 16 години и е възпитаничка на ПМГ „Проф. Емануил Иванов”. Определя себе си като всеотдайна, борбена и амбициозна. Обича да обича. Мечтае за щастливо и здраво семейство, с което да обиколят света.
Може да бъде изображение с 1 човек, плитки и цвете
№11 Леа Йорданова е на 17 години и е възпитаничка на ПМГ,,Проф. Емануил Иванов”. Описва себе си като добра, обичаща и емоционална личност. Обича да пътува и мечтае светът да бъде едно мирно място.
Може да бъде изображение с 1 човек, плитки, цвете и текст, който гласи 'H 2024 кюстендилска пролет'
№12 Виктория Петрова е на 19 години и изучава Медицина в Медицински университет – София. Определя себе си като чаровна, целеустремена и комуникативна. Обича хората до себе си и мечтае за успешна кариера и голямо сплотено семейство.
Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение
№13 Петя Домозетова е на 18 години и е възпитаничка на ЕГ „Д-р Петър Берон”. Описва себе си като лъчезарна, позитивна и целеустремена. Обича да спортува, както и да кара хората да се чувстват щастливи. Мечтае за кариера на журналист, за да има възможност чрез работата си да помага на хората в трудност.
Може да бъде изображение с 1 човек, цвете и текстово съобщение
№14 Милана Станкова е на 17 години и е възпитаничка на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“. Описва себе си като креативна, любознателна и добронамерена. Обича да чете книги и да рисува. Мечтае да стане успешен интериорен дизайнер.

Свързани новини

Катастрофа на „14-ти полк“ в Благоевград

vesito

Сериозни промени за шофьорите, нова скорост по магистралите

vesito

През последното денонощие: Общо 164 пожара са ликвидирани, няма пострадали хора

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.