Поредното питане на ГЕРБ към кмета! Този път Кирил Илиев пита за служителите в община Благоевград

Общинският съветник Кирил Илиев от ГЕРБ отправи питане до кмета на Благоевград. Въпросите му, които отправя чрез председателя на ОбС Андон Тодоров,  са свързани със запитвания на граждани.

Ето точните му въпроси:

Колко са служителите в община Благоевград,на които предстои пенсиониране до края на 2020 година, като численост и щат?

Колко от тези служители имат неползван отпуск, и за пенсионирането има ли предвидени средства за изплащане на дължимите им обещетения за неизползвания отпуск?

Има ли предприети действия за използването на тези отпуски на служителите, които не са ползвали отпуск от няколко години,а им предстои пенсиониране през 2020 г. Има ли обстоятелство, което е възпрепятствало организирането на използването на тези отпуски, и ако да, какво е било то?

Питанията на общински съветници до кмета Томов се насъбраха доста през последните дни. Любопитното е, че той не отговаря на въпросите, което може да се сметне като нарушаване на закона.

Свързани новини

За довиждане! Томов иска нов заем 1,5 млн.лв. по примера на предишния
Томов взима кредит без да пита дори и председателя на читалището Васил Новоселски

vesito

Стартира подписка за удостояването на бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Токио Евелина Николова със званието „Почетен гражданин на Община Кюстендил“

vesito

Росен Желязков: Само ГЕРБ може да осигури устойчиво развитие на страната, защото има ясна политическа визия

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.