Поредица от мероприятия в Петрич за Седмицата на гората

Във връзка с предстоящата „Седмица на гората 2024 г.“, която ще се отбележи от 1 до 7 април Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите ще проведе множество събития. Мероприятията започват с представяне на изложба „Природните паркове на територията на Югозападно държавно предпиятие“ съвместно с Исторически музей Петрич.

Цялата седмица от 1 до 7 април творческото ателие в музейната работилница на Исторически музей Петрич, ще представя на посетителите теми за Природен парк „Беласица“. Предстоящото отбелязване е съпроводено и с посещение на учениците от СУ „Антон Попов“, град Петрич в информациония център в сградата на парковата администрация. От дейностите, които са във връзка с празничната седмица е и почистване на веломаршрут „Алея на здравето“ над град Петрич съвместно с ТП ДГС Петрич. Поставяне на нови маси и пейки за нуждите на отдиха и туризма на местността „Партизанска поляна“ ще бъде организирано съвместно с кметство село Коларово и кметство село Беласица.

 

По повод отбелязване на професионалния празник на лесовъдите съвместно с Регионална дирекция по горите Благоевград на 01.04.2024 г. от 11:00 часа пред сградата на Регионална дирекция по горите, на адрес: град Благоевград, ул. „Васил Коритаров“ № 2 ще бъдат подарявани фиданки от обикновен (питомен) кестен. Събитията ще приключат с обявяване на резултатите от класирането на участниците в национален конкурс за рисунка на тема: „Кестеновите гори и техните обитатели“ организиран съвместно с фондация „Проект Бранище“ във връзка с празничната седмица.

Свързани новини

Празник на община Струмяни

vesito

Д-р Арбен Мименов с поздрав за 1 март

vesito

Почина благоевградският адвокат Иван Михайлов

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.