Полк. Кирил Спаневиков е новият командир на 3-то бригадно командване

Кметът Методи Байкушев присъства на официалната церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир на 3-то бригадно командване“ в Благоевград.
Новият командир – полк. Кирил Спаневиков символично прие бойните знамена и длъжността от досегашния командир, полк. Митко Балтов, който поема 2-ра механизирана бригада Стара Загора.
Полковник Кирил Спаневиков е родом от град Сандански. Бил е командир на 3-ти механизиран батальон Благоевград от състава на 3-то бригадно командване, през 2021 година е приет за обучение в генерал-щабната академия във Военна академия „Георги Раковски“, от 2022 до момента е началник на отдел в Командване на Сухопътните войски.
Кметът Методи Байкушев благодари за доброто сътрудничество на полк. Митко Балтов, пожела успех в развитието на военната му кариера, и приветства полк. Кирил Спаневиков с пожелания за успехи във високоотговорната позиция на командир на 3-то бригадно командване.
На церемонията присъстваха и Областният управител г-жа Мария Димова, Неговото Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, Ректорът на Югозападен университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Николай Марин, представители на институции и военни.
Всички реакции:

27

 

Свързани новини

Падна джакпот : Благоевград си има милионер

vesito

Печка подпали къща в „Старо Струмско“ в Благоевград

vesito

Планински СПА комплекси и имоти за краткосрочно отдаване: Най-горещата инвестицията на 2022 г.

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.