Полицията в Благоевград алармира за опити за телефонни измами

От Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград съобщават за неуспешни опити за телефонни измами на територията на града. Получените сигнали са за това, че непознати лица въвеждат в заблуждение гражданите, като им търсят парични суми за извършване на медицинска интервенция на техни роднини. От ОДМВР – Благоевград призовават гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми. За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки, е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на телефон 112. От полицията насочват вниманието, че телефоните 150, 160 и 166 не функционират.

В края на юни бяха наградени полицейски служители на РУ-Сандански и гражданка на курортния град за разкриване на телефонна измама. На 21.02.2023 г., попадайки на обява за работа в социална мрежа в интернет, 56-годишна жена от гр. Сандански е била наета от непознат за нея мъж да посещава различни адреси и да транспортира пратки до различни градове в страната. При посещението ѝ на адрес в града, тя се усъмнила в законността на предложената й работа и уведомила органите на реда, след като от терасата на жилището си възрастна жена е изхвърлила плик със сумата от около 14 000 лева.От полицейските служители тогава е установено, че възрастната жена е станала жертва на телефонна измама, при която представящ се за полицейски служител мъж я е въвел в заблуждение да изхвърли през терасата си плик с парична сума като съдействие за залавяне на телефонни измамници. Телефонната измама е осуетена, а паричната сума е върната на възрастната жена.

Свързани новини

Децата на Разлог – с призови места в Националния празник „За хляба наш…“

vesito

Защитени проекти! Две читалища в община Петрич ще бъдат изцяло ремонтирани

vesito

Двама с прекратени договори от ЮЗУ

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.