Подновяват пътната маркировка по уличната мрежа в Банско

За да се осигури безопасна градска среда по отношение движението на превозни средства и пешеходци в Банско се извършва полагане на нова пътна маркировка по уличната мрежа.
Обновени са всички пешеходни пътеки и кръстовища в града. Те са обозначени с надписи и стрелки, съгласно нормативните изисквания на Наредба 2 за сигнализацията на пътищата с пътна маркировка. С цел подобряване на безопасността на движение е положена двупластова акрилатна боя със светлоотразителни перли, която способства за по-високо сцепление и за видимост на пешеходните пътеки. Успоредно с новата маркировка, в районите на пешеходните пътеки поетапно са подменени и е извършени проверка на състоянието и видимостта на всички пътни знаци, както на устойчивостта на пешеходните парапети. Дейностите по обновяване на пътната маркировка са насочени към осигуряване на безопасна зона за пресичане на деца и възрастни, подобряване ориентацията на водачите на моторни превозни средства, развитие и подобряване на пътната инфраструктура и по-лесното упътване на гостите на курортния град.
Може да бъде изображение с улица, път и текстово съобщение

Свързани новини

Празнична трапеза посветена на храм „Св. Архангел Михаил“ с. Стара Кресна

vesito

Тъщата на премиера Денков върти бизнес с бельо в Благоевград

vesito

С първа копка на Неврокопския митрополит Серафим в село Марино поле започва строителството на нова черква

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.