“Пирогов” изписва канадския скиор, пострадал в Банско

До дни “Пирогов” ще изпише канадския скиор Лиъм Уолъс, който пострада по време на тренировките за стартовете от световната купа в Банско. Уолъс бе спасен благодарение на медицинския хеликоптер, нает от федерацията по ски от Словакия, защото първият в България все още няма лиценз, а на всичко отгоре е и без лебедка, която е изключително важна при спасителни операции в планината. Уолъс е с 10 счупени ребра, но вече е добре и дори се закачал със сестрите в отделението.

В България след инцидента дойде и баща му, който ще го прибере в родината му. Австрийци спечелиха стартовете от световната купа на супергигантски слалом. В Кран Монтана Стефани Верние записа първия си успех в кариерата, като изпревари с 4 стотни Федерика Бриньоне (Ит) и с 15 Марта Басино (Ит). В Квитфил ветеранът Винсент Крихмайер удари с 15 стотни Джефри Рийд (Кан), а третото място разделиха Доминик Парис (Ит) и лидерът в класирането за световната купа Марко Одермат (Швейц) на 19 стотни. (24часа)

Свързани новини

Екип от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ град Белица гостува на  I ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ град Монтана

vesito

Консумативи за нашата фирма – защо са нужни и откъде да се сдобием с тях?

Regiona

В Кресна: Добрият пример е заразителен

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.