Пирин (Гоце Делчев) издигна кандидатурата на Бербатов за президент на БФС

Футболен клуб Пирин (Гоце Делчев) издигна кандидатурата на Димитър Бербатов за поста президент на Българския футболен съюз (БФС) на предстоящия Конгрес на 15-и март, съобщи БТА.

Решението е взето от Управителния съвет на клуба на заседание, а протоколът и документите са внесени  в деловодството на централата. Cтановището на клуба от Гоце Делчев е подписано от председателя на Управата Андон Смилянов в съответствие с клубния Устав, а също така Смилянов има право да упълномощи трето лице да внесе документите. Пирин (Гоце Делчев) е на 1-о място в областната група Места на Благоевградска област и се бори за завръщане в Трета лига в края на сезона. Клубът е известен със създаването на много значими фигури в историята на българския футбол като Димитър Макриев, Димчо Беляков, Петър Занев, Саид Ибраимов, Георги Пашов, братята Илко и Димитър Пиргови, както и днешния национален вратар на България Даниел Наумов.

Освен Димитър Бербатов, като кандидати за поста президент на БФС вече се заявиха актуалният изпълняващ длъжността Михаил Касабов, издигнат от Славия, техническият директор Георги Иванов – предложен от Добруджа, Манол Иванов. Намерение да участва в изборите имат също така президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски, както и бившия защитник на Левски и на националния отбор на България Илиан Стоянов. Борислав Михайлов подаде оставка от поста през декември след много силен обществен натиск, предизвикан от безредици в центъра на София по време и след Европейската квалификация България – Унгария на 16-и ноември 2023-а.

Свързани новини

Кой ще бъде кмет на Благоевград?

vesito

Земеделски производители от община Благоевград се срещнаха с кмета М. Байкушев

vesito

РСПБЗН – Сандански припомня основните правила за пожарна безопасност при експлоатация на отоплителни и нагревателни уреди!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.