Пикълболът завладява Банско

Община Банско продължава да поставя здравето и спорта на преден план в местната политика, като предоставя възможности за иновативни физически активности. Учителите по физическо възпитание и треньорите от спортните клубове в общината имаха уникалната възможност да се запознаят с един от най-бързо развиващите се спортове в света – пикълбол.
Едномесечното обучение, водено от професионалния треньор Петьо Захариев, представи основите на този нов спорт, който съчетава елементи от тенис, бадминтон и тенис на маса. Простите правила и множеството ползи за физическото и психическото здраве го правят подходящ за всички възрасти и нива на физическа подготовка. Участниците научиха как да интегрират пикълбол в часовете по физическо възпитание и тренировките в спортните клубове, с цел да направят заниманията по-интересни и разнообразни. Обучението привлече и децата от школата по спортни игри, част от програмата „Здравей, лято!“ на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. На площадката за тенис на корт в Професионалната лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров“, граждани и гости на града имат възможност да се запознаят с пикълбол и да се включат в тази нова форма на физическа активност и социално взаимодействие. Уроците са безплатни. Те ще се проведат в периода от 20.08.2024 г. до 12.09.2024 г., всеки вторник от 7:00 – 9:00 часа и всеки четвъртък от 19:00 – 21:00 ч. Със създаване на условия и възможности за спорт и физическата активност сред всички възрастови групи, Община Банско насърчава жителите да полагат грижи за здравето благополучието си.
Може да бъде изображение с 8 души, дете и хора, играещи баскетбол
Може да бъде изображение с 8 души и хора, играещи баскетбол
Може да бъде изображение с 6 души, хора, играещи баскетбол и хора, играещи футбол

Свързани новини

Кметът Румен Томов с важна заповед, болниците ще работят нормално

vesito

При спецоперация: Служители на ГДБОП откриха 7 ниви с канабис край Сандански (Снимки)

vesito

Кметът Методи Байкушев: Честит 24 май-празник на Благоевград!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.