Петрич посрещна Силвия Аздреева!

Силвия Аздреева: Тук, където са моите корени, ще се връщам винаги с обич!
Добре дошла! Петрич посрещна Силвия Аздреева!
С обич и радост в Петрич посрещнахме тази вечер първата българска жена, изкачила осемхилядника К2.
Петричанката Силвия Аздреева стъпи на признатия за най-опасен връх на 27 юли в 12:53 ч. Силвия посвети този успех на всички български жени. В родния си град тя беше аплодирана и прегърната от стотици на организирано от Община Петрич събитие.
Кметът Димитър Бръчков връчи на смелата петричанка специално изработена статуетка с форма на покорения от нея трети осемхилядник – К2.
От сдружение „Млад планинар“ също поздравиха Силвия за успеха, подарявайки персонална карта на инициативата „39 от 39 планински първенци на България“ с посланието да ги покори.
Юбилейна фланелка за 100-годишнината на ОФК „Беласица“ с името на Силвия и отбелязан номер 3 – изкачения в тази година трети връх с височина над 8 000 м. подариха от клуба.
От ОХК „Беласица“ Силвия Аздреева ще има като спомен топка, подписана от състезателите.
Представители на клуб „Бела Екстрийм“, с чиято рекламна фланелка Силвия беше по пътя към К2, уважиха също постижението с персонален подарък, това направиха и от клуб по борба „Беласица – Цар Самуил“. Републиканският шампион, световен и европейски медалист по самбо Димитър Малев подари на Силвия колана, с който е спечелил своите най-високи отличия до момента.
Възпитаниците на Таня Точева от ВС „Сгушена звездица“ поздравиха Силвия с песента „Моят град“, посветена на Петрич.
„На нас ни трябват върхове, за да доказваме, че можем. Трябват ни отвесни стени, за да сме хора, вървящи нагоре.“ (Людмил Янков)

Свързани новини

Спипаха 21-годишна с дрога в Благоевград

vesito

Община Петрич ще отбележи 138 години от Съединението на България

vesito

В подкрепа на дамите с диагноза рак на гърдата в Сандански

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.