Пазаруването втора употреба и промяната
Ходили ли сте на базар за дрехи втора употреба? А знаете ли, че се организират такива?

85% от текстила и дрехите биват изхвърлени или изгорени. /*1 Unboxd е онлайн платформа, която дава възможност да удължите живота на дрехите си онлайн или на един от техните базари. На събитията си събират на едно място любители на пазаруването втора употреба от целия регион и може да се открият множество модни находки.

През изминалата година те организираха няколко базара, в Благоевград, София и Пловдив като се ще продължат и през 2023 г. Последният се състоя в края на ноември в Американския Университет като една по-устойчива алтернатива на пазаруването покрай черния петък. 

Много хора не си дават сметка, че модната индустрия е един от най-големите замърсители на околната среда.Тя е отговорна за около 10% от годишните глобални въглеродни емисии. /*2 Така наречената бърза мода, свръхпроизводството и свръхконсумацията са причина за краткия живот и изхвърлянето на произведените артикули. Мисията на бранда е обвързана с даването на втори живот на дрехите, които стоят в гардеробите ви. Към момента платформата е безплатна и всеки може да се регистрира и да я използва.

Очаквайте следващите събития на Unboxd, а до тогава можете да разгледате тяхната платформа и да удължите живота на модата тук: https://unboxd.shop/ 

 

Свързани новини

Слави Трифонов с 1009 преференции, Пеевски с 513, а Нинова с 1585 в Благоевградско

vesito

Кандидатът за кмет инж. Румен Томов с дългосрочна програма за развитието на община Благоевград

vesito

Традиционнен спортен празник “Мама, татко и аз”в Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.