Официално откриха ТЕЛК в град Гоце Делчев

 В напълно обновения първи етаж на западния стационарен блок на МБАЛ „Иван Скендеров, официално беше окрит офиса на ТЕЛК – Гоце Делчев. В присъствието на директора на Националната лекарска комисия Ани Александрова, кмета на община Гоце Делчев, кметовете на общините Гърмен и Сатовча, председателя на Общински съвет – Гоце Делчев, общински съветници, лекари и медицински сестри, управителят на болницата д-р Петър Филибев прочете поздравителен адрес от министъра на здравеопазването проф. д-р Христо Хинков, в който се оценява високо работата на здравното заведение и се приветства новата придобивка, която ще улесни гражданите на четирите общини. Болницата в град Гоце Делчев е една от първите извън областните градове в която се открива ТЕЛК, което е безспорна грижа към хората с увреждания от този регион, подчерта директорът на НЕЛК Ани Александрова.

След като ТЕЛК в град Гоце Делчев вече работи и приема документи, следващата ни цел е да успеем да разкрием Кръвна банка, каза в приветствието си кметът Владимир Москов. В екипа на ТЕЛК – Гоце Делчев ще работят девет лекари с председател д-р Васил Арнаудов. Заедно с новите документи за ТЕЛК – решения, от Благоевград ще бъдат изтеглени и всички документи, които гражданите от общините Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово вече са подали, уточни д-р Аранаудов.

 

 

Свързани новини

Ковид кошмарът се завръща, болниците в Благоевградска област отново пълни

vesito

Община Благоевград с пилотен проект за разделно събиране на биоотпадъци

vesito

Гергана Костова и Христо Зайков са новите заместник-кметове на община Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.