От 8 януари в Гоце Делчев се въвежда дигитализирана система за разплащане и контрол в „синя зона“

Въвежда се дигитализирана система за разплащане и контрол в „синя зона“ гр. Гоце Делчев. По този начин заплащането на таксата за престой на леките автомобили ще става само и единствено по електронен път. Няма да има възможност за плащане в брой на служителите работещи в „синя зона“. Начините за електронно плащане ще бъдат два: Със SMS на кратък номер 13751 /каквато възможност имаше и до момента/ и със закупуване на електронен билет за паркиране от партньорски търговски обекти в близост до съответната зона. На всички места, определени за „Синя зона“, ще бъдат поставени нови указателни табели, където ще бъдат посочени конкретните за този участък търговски обекти, от които могат да се закупят електронни билети.

Гратисният период за престой на автомобила ще бъде 10 минути. Редът за закупуване на абонаментни карти и фиксирани парко места, остава непроменен. Системата ще се въведе тестово от 8 януари 2024 г. /понеделник/. От Синята зона апелират към гражданите, които ще се възползват от услугата за платено паркиране да подходят с разбиране и търпение, докато новата система започне да функционира нормално.

Свързани новини

Община Благоевград извършва проверка по сигнал за умъртвени животни в зоопарка

vesito

Кметът на Благоевград: Честито Възкресение Христово!

vesito

Започна подмяната на осветителни тела в населените места на община Сандански

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.