От 15 август: До 30% по-ниски цени по Южното Черноморие

Сезонът на намаленията по българското Черноморие традиционно започва от втората половина на месец август. Според хотелиерите през тази част от сезона най-характерни са резервациите в последния момент (last minute). На това залагат голям брой туристи за по-евтино море. От втората половина на август цените в големите хотели по Южното Черноморие са с до 30% по-ниски. Втората вълна на намаленията е от 15 септември до 10 октомври. Тогава цените падат с повече от 50%, съобщиха за bTV от Института за анализи и оценки в туризма. Сезонът на намаленията в най-големия ни курортен комплекс „Слънчев бряг“ вече започна. От няколко дни повечето хотели предлагат по-ниски цени на нощувките спрямо юли и началото на август.

„Започват да се предлагат и специални оферти, които могат да бъдат например пет дни, почивате шест или седем дни равно на девет. Има специални оферти с включени чадъри, шезлонги като добавена стойност към пакетите, които се предлагат“, Деляна Цонева, председател на регионалната туристическа камара в Бургас.  От средата на август цените в хотелите по Южното Черноморие падат до 30%. А разпределението на туристите по страни се запазва – най-много от Англия, Полша и Румъния. Забелязва се и увеличение както на български туристи, така и на летовници от други страни.

„Все още има и семейства с деца, които използват последно преди учебната година да заведат децата на море, тъй като времето в момента е уникално. Като нови пазари все още плахо но се наблюдава една тенденция за проявен голям интерес от туристи от Саудитска Арабия също така и от Франция“, допълни Деляна Цонева. А от средата на септември до 10 октомври цените в хотелите по Южното Черноморие се очаква да паднат между 50% и 60%. Активният чартърен сезон на Летище Бургас ще приключи на 10 октомври.

Свързани новини

Рестарт на строежа на ул. „Промишлена“ даде днес кметът Методи Байкушев

vesito

Започна обратното броене за старта на мотосъстезание „Три планини хард ендуро Банско”

vesito

Радост за 672 000 българи. Ще получават повече пари

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.