От нова година с по-високи данъци и такси в Благоевград, както и цените на такситата

По-високи данъци за недвижими имоти и такса „Смет“ ще плащат жителите на Община Благоевград от 2024 година, решиха на днешното си заседание благоевградските общински съветници по предложение на кмета Методи Байкушев, информира Фокус. От 1 януари данъкът за недвижимите имоти в Благоевград ще се увеличи от 1.9 на 2,5 промила, а на данъка за възмездното придобито имущество – от 2.4 на 3 промила. Такса „Смет“ също се повишава като от 2,1 става на 2,5 промила върху данъчната оценка на имотите.

По време на сесията на местния парламент кметът Методи Байкушев обясни, че повишаването на таксите и данъците е една от стъпките за финансовото стабилизиране на Община Благоевград. Планът за финансово стабилизиране на Община Благоевград включва още: съкращение на разходите за администрация и второстепенни звена; съкращение и контрол на разходите на общинските предприятия; съкращение на разходите и контрол на проходите от общинските дружества; увеличение на проходите от общинската собственост; финансова дисциплина на разходите за фестивали, заря, цветя; привличане на инвеститори; европейско финансиране; национално финансиране.

С мнозинство от 29 гласа „За“ общинските съветници приеха още увеличаване на максималната и минималната тарифа за пробег на такситата, както следва: Минималната сума за пробег ще е 0,99 лв., а максималната – 1,40 лв. за дневна тарифа и 1,19 лв. – 1,40 лв. за нощна тарифа.

Свързани новини

Временно ограничение на движението в района на с. Ново Делчево днес!

vesito

МБАЛ – Благоевград в готовност да разкрие нови ковидни легла, броят на заразените след празниците опасно расте

vesito

„Pizza Boxx“ сътвори шедьовър по желание на лоялен клиент

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.