От днес са в сила новите правила за пътуване до Гърция

От днес влизат в сила новите правила за пътуване до Гърция.

Властите в южната ни съседка ще допускат чужди граждани на своя територия само след представяне на отрицателен PCR тест, като резултатът от него е преведен на английски, а в документа са записани трите имена и номера на паспорта или личната карта на пътуващия.

Тестът трябва да е направен до 72 часа преди преминаването на границата.

Дори и при отрицателен тест и изрядни документи, гръцката страна си запазва правото по свое усмотрение избирателно да тества влизащите в страната.

До края на август пътуващите ще трябва да попълват и електронен формуляр с генериран QR код.

Причината за по-строгите мерки е установеният завишен брой заразени с коронавирус туристи, преминали през “Кулата – Промахон”.

През другите гранични пунктове между България и Гърция до 29 юли ще се допускат единствено товарни камиони и сезонни работници.

Властите в Атина обмислят и задължително носене на маски във всички закрити обществени пространства, като допълнителна мярка срещу заразата.

Източник: БГНЕС сн. архив

Свързани новини

Жълти и оранжеви кодове за опасно време в събота

vesito

Нова жертва взе войната по пътищата

vesito

Меле в Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.