Отбелязваме Международния ден на планината

Международният ден на планината се отбелязва всяка година на 11 декември, за да се повиши осведомеността за значението на планините в нашия живот и за здравето на нашата планета. Датата е в празничния календар от 20 години и всяка година е посветена на различна тематика. Темата на тазгодишния Международен ден на планината е „Възстановяване на планинските екосистеми“.
За банскалии планината има дълбоко, неотменно и незаменимо значение и смисъл на живота. Защото – какво е Банско без Пирин?!
Стотици хиляди са почитателите на планината от всички краища на света, които идват да се насладят на неподражаемата красота на Пирин.
Нека тази любов към планината намери израз в нашето отношение към природата – с никакво наше действие или бездействие да не нарушаваме естественото равновесие, за да не се налага след това да възстановяваме планинските екосистеми.
Да изразим любовта си към Пирин, като го опазваме!

Свързани новини

Спират водоподаването в района на Митница, гр.Благоевград

vesito

/Видео/ По предложение на групата на ДПС! ОбС прие да се опрости таксата за битови отпадъци на фирмите, засегнати от пандемията

vesito

Великденски празници Банско 2024

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.