Осъдиха Ходжа Йълдъз да върне на измамена жена 15 860 лева

Смолянският районен съд осъди на две години затвор при първоначален общ режим Елена Петрова от Сандански, известна с името Ходжа Йълдъз, пише „Марица“. 

39-годишната врачка бе призната за виновна, че е измамила жена от село Смилян като й е обещала, че ще излекува болния й съпруг. С мотив, че мъжът имал направена черна магия, тя завлякла жената с общо 15 860 лева. Делото се проточи повече от година и половина и врачката така и не беше открита. Тя е обявена за общодържавно издирване. Срещу нея има издадена ограничителна заповед да не напуска пределите на България, наложена е и мярка „задържане под стража“.

Припомняме, че за измаменото семейство цялата история завърши трагично със смъртта на мъж от смолянското село Смилян в началото на 2019-та година. Съпругът на жената, която потърсила врачката, години наред имал проблеми със зъбите. След операция, състоянието му се влошило. 51-годишната му съпруга видяла по телевизията реклама на врачката и отчаяна се свързала с нея по телефона. Първоначално надарената с висши сили й поискала 260 лева, срещу които пратила по пощата няколко хартии с текстове на арабски език, като жената имала указания да изхвърли част от тях на кръстопът, а една да сложи във вода. Мъжът не се излекувал и жената пак позвънила. Ходжа Йълдъз поискала 3600 лв. за катран от Турция, с която да се довършело лечението. При поредното позвъняване поискала 12 000 лв., с мотив, че „магията била много силна и трябвало да отиде в Израел, за да го лекува със свещена вода“.

„През цялото време твърдеше, че мъжът ми има силна магия, не е за болница и тя щяла да го излекува. Аз вярвам в магии. Повярвах й, че ще го излекува“, каза пред съда пострадалата жена. Синът й също заявява пред магистратите, че тогава вярвал, че има възможност баща му да се излекува от магия, и че тя е причина за заболяването му. След смъртта му, обаче, вече вярвал повече на докторите.  Ходжа Йълдъз е осъждана. За „лечението“ на мъжа от Смилян тя получи наказание да заплати 15 860 лева на вдовицата му, както и 1000 лв. разноски за защитник и държавна такса.  Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Свързани новини

Затварят за движение улица в Благоевград

vesito

Празник на виното в село Дъбрава

vesito

/Видео/ Промяна, вместо към Аспровалта към Китен и Созопол! Туроператорът Здравка Чимева: Започнахме тридневни пътувания за уикенда на Южното черноморие

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.