Окръжна прокуратурата-Благоевград ръководи разследване на незаконна дейност на организирана престъпна група, занимаваща се с наркотици

Окръжна прокуратура – Благоевград ръководи разследване по образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици.

В качеството на обвиняеми по делото са привлечени три лица – М.Г. (на 22 години), В.Г. (на 22 години) и Р.Г. (на 45 години).

Установено е, че от м. ноември 2022 г. до 18.07.2023 г. М.Г. заедно с В.Г. участвали в организирана престъпна група, действаща по сговор на територията на България, с цел набавяне на имотна облага.

На 17.07.2023 г. на ул. „Сан Стефано“ в гр. Благоевград М.Г. разпространил високорисково наркотично вещество коноп (марихуана), като го продал.

Освен това в къща в с. Мламолово, област Кюстендил, заедно с Р.Г. той държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в големи размери – 250 грама коноп (марихуана). В същия имот двамата засели и отглеждали растения от рода на конопа (канабис).

С постановление на наблюдаващия прокурор тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Свързани новини

Камерна опера Благоевград гостува в Дома за стари хора „Света Петка“ в кв. „Струмско“

vesito

ХVIII-ти Международен фолклорен фестивал “Малешево пее и танцува“ – Микрево 2023 година

vesito

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и най-успешният български гимнастик Йордан Йовчев запалиха символично олимпийския огън в парк „Бачиново“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.