Окончателно : Методи Байкушев е законно избраният кмет на Благоевград

Методи Байкушев е законно избраният кмет на Благоевград, това постанови ВАС. Върховният административен съд се произнесе по касационната жалба на бившия кмет – Илко Стоянов, който обжалва решение на АС Благоевград, съгласно което няма закононарушения при избора на кмет в Благоевград. Припомняме, че веднага след изборите на 5 ноември 2023 година, делото бе образувано по жалба на Илко Стоянов , кандидат за кмет на община Благоевград против решението, с което е обявен за избран за кмет на община Благоевград Методи Байкушев . Оспорена бе истинността на протоколите от всичките 141 секционни избирателни комисии, в които е произведен изборът в деня на балотажа, като съдът допусна ревизия на изборните книжа в 64 секции.Установено беше, че са отчетени спорни гласове, но според съдията по делото, те не са достатъчни да се касират изборите, тъй като разликата между двамата кандидати е била повече от 800 гласа и тази промяна не би повлияла резлутата.  Решението на ВАС е окончателно.

Свързани новини

Община Кресна със съобщение за разделно събиране на отпадъци!

vesito

/Видео/ След дълго чакане! Томов не даде отговор за уволнения и назначения след питане на д-р Цв. Балабанов. Стана за срам!

vesito

Поредната безапелационна победа за Иновативната ПГ по МСС ,,Пейо К. Яворов“ гр. Гоце Делчев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.