Овладяха пожара под Черни връх в Рила

За справянето със стихията помогна и дъждът

Дъждът в късния следобед и екипите, които през целия ден вчера гасиха на терeна – общо около 80 души, овладяха пожара под Черни връх в Рила, който възникна миналия четвъртък на 2 300 метра надморска височина в местността Байрямица над село Бистрица, предаде БНР.

Пред медията говори изпълняващият длъжността областен управител на Кюстендил и координатор по действията за спиране на пожара Георги Джоглев. Той каза, че ситуацията при пожара е благоприятна и е под контрол. Екипите, които бяха на терен се изтеглят. Утре ще бъде направен пълен обход на района от смесени екипи пожарникари и горски работници, за да се установи дали и на кои места има незагасени огнища.

Ако се наложи, всички служби и звена имат готовност да се включат в доугасяването. Пожарът все още не може да бъде обявен за ликвидиран, каза за БНР говорителят на Областната дирекция на полицията Катя Табачка. Другият пожар в Рила, в гората над село Пастра – под връх Калин, който възникна на 18 август, беше угасен, но се възобнови, също е под контрол.

Свързани новини

Катастрофа на пътя за граничен пункт Лесово, движението е ограничено

vesito

Гръмнаха лихваря Митко Русия и сина му на столичен паркинг

vesito

Атанас Камбитов влиза в битката за кмет на Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.