Община Струмяни и с. Илинденци отбелязаха празника на “Света Вмчца Марина“!

Днес 17.07.2023 г. на празника посветен на Света Великомъченица Марина в с. Илинденци, община Струмяни бе отслужена празнична литургия водена от Неврокопски митрополит Серафим и Видински митрополит Даниил, заедно със свещеници от региона и гостуващ църковен хор.
На отслужената Света литургия присъстваха миряни от с. Илинденци и община Струмяни, както и много гости.
По време на празничната служба местният отец Георги Сарадинов бе поздравен по повод 50-т годишен юбилей свещенослужение и бе произведен в сан “Ставрофорен свещеноиконом“, което е най-високото звание, което се дава на свещениците, които са бялото духовенство в Източното православие.
След отслужения водосвет и благославянето на курбан в двора на църквата “Света Вмчца Марина“ в с. Илинденци бе раздаден курбан за здраве на миряните.
Отец Георги Сарадинов бе почетен и от кмета на община Струмяни г-н Емил Илиев и представители на Общинска администрация Струмяни. По случай 50-т годишния юбилей свещенослужение г-н Емил Илиев му подари стилен часовник и поздравителен адрес, а кметът на с. Илинденци г-жа Мария Паскова, му подари битов сервиз за вино с пожелания за здраве, дълголетие и бъдещи професионални успехи.

Свързани новини

Спасители помогнаха на пострадал турист в Пирин

vesito

Андон Тодоров с краткосрочен екшън план за подобряване на градската среда! Незабавен ремонт на улици, изграждане на 2 големи паркинга – при пазара и болница ПУЛС, ул.“Промишлена“, по евтини карти на пенсионери и инвалиди за автобусите!

vesito

Ден на траур в село Баня

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.