Община Разлог ремонтира Патокова къща

Община Разлог извърши частични ремонтни дейности, насочени към подобряване състоянието на Патокова къща в град Разлог, запазвайки архитектурния облик на обекта.
През изминалите седмици част от сградния фонд на Исторически музей-Разлог бе вътрешно и външно обновен, чрез боядисване на стени и дървените части, изграждане на нов санитарен възел, подмяна на ел. и ВиК инсталация, както и почистване и облагородяване на дворното пространство.
След обновяване на музейния обект, построен през втората половина на XIX век, на втория етаж в Патокова къща ще бъде подредена музейна експозиция, представяща традициите и обичаите на Разложкия край, а първият етаж – ще приветства участници и гости на научни конференции, редица културни събития и занимания за деца.
Вижте състоянието на Патокова къща, при стартиране на ремонтните дейности: https://www.facebook.com/ob.razlog/posts/pfbid024bzFt6QWm6R3GgL9yz1fnZWUXW2NrjDg2A1ZtsdSKkKWi8RX4fpznbK5AwaR1Dwnl

Свързани новини

Добри новини за Сандански! Одобриха за финансиране още три важни инфраструктурни проекта

vesito

„Да рисуваш красотата“ с Вили Костова

vesito

Община Благоевград е осъдена да заплати 2,5 млн. лв. на фирма, построила закрития басейн в кв. „Еленово“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.