Община Разлог взе участие в 40-ото юбилейно издание на международното туристическо изложение „Ваканция & Спа Експо 2024“.

По време на форума, който се проведе от 13 до 15 март в Интер Експо център- София, зам.-кметът инж. Гергана Костова, заедно със специалисти от Община Разлог и г-жа Христина Манова (директор на Исторически музей – Разлог) представиха пред аудитория културно-историческото наследство на община Разлог, природните забележителности, красотата на емблематичния разложки чауш.
През тридневното изживяване всички посетители на щанда на Община Разлог се запознаха с възможностите за спа, спорт и туризъм и опитаха млечни и месни продукти, произведени в планинската община.
Община Разлог и баба Дешка от село Горно Драглище взеха участие в кулинарното шоу “НА СОФРАТА” и запознаха всички любители на кулинарията с тънкостите при направата на баница на тиган, баница с ориз и орехи, парцалива баница и бурек.
За забележителното си представяне по време на шоуто – част от програмата на изложението, Община Разлог и баба Дешка получиха заслужено Сертификат “Пазител на автентичната кулинарна традиция”, лично подписан от повелителите на кулинарията – шеф Ради Стамболов, шеф Петър Янков и шеф Мила Милър.

Свързани новини

Тъжна вест! Почина благоевградският общественик Мирчо Люнгов

vesito

Д-р Веселка Мончева: 7 случая на коклюш са установени в Благоевградска област от началото на 2024 г.

vesito

Кметът на Петрич се срещна с вицеевропейския шампион по бокс Стоян Петров

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.