Община Петрич обновява още едно училище

Община Петрич получи одобрение на своето проектно предложение по Национален план за възстановяване и устойчивост, процедура „Модернизация на образователна среда“.
Одобрени за финансиране са 171 проекта, от които 93 ще получат финансиране, включително този на Община Петрич, другите остават в резерва.
Проектът в Петрич е свързан изцяло с IV ОУ „Христо Смирненски“, гр. Петрич. По него ще бъде обновена и модернизирана училищната сграда чрез основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност и достъпна среда, ще бъде обновено и дворното пространство.
Проектът на Община Петрич предвижда:
изграждане на външен асансьор, разположен между двете крила на сградата, който да обслужва сутерен, първо и второ ниво на сградата и да улесни достъпа до столовата за лица с увреждания;
изграждане на допълнителен санитарен възел за хора с увреждания на първо ниво на сградата;
в сутерена ще се обособи помещение за библиотека и кабинети за самоподготовка и занимания по интереси; ще се извърши основен ремонт на финишни покрития на покривната конструкция на училищния корпус и на физкултурния салон;
ще се положи външна топлоизолация на цялата сграда, ще се подмени дървената дограма и компрометираната стара PVC дограма;
ще се извърши частична подмяна на подови настилки, освежаване на стенни повърхнини и полагане на тавани от гипсокартон за всички помещения с цел прекарване на обновената ел. инсталация;
ще се обособят мъжка и женска съблекалня в сградата на физкултурния салон.
В училището ще има ново оборудване и обзавеждане. За дворното пространство проектът предвижда да бъде обновена спортната зона, да се преасфалтират спортните игрища и да се монтира ново оборудване.
Дворното пространство ще разполага с три игрища – футболно, баскетболно и едно мултифункционално за баскетбол и волейбол. Ще бъдат поставени допълнителни мрежи.
В западната част на двора на училище „Христо Смирненски“ ще се изгради зона за фитнес на открито, в която зона ще има ударопоглъщаща настилка, ще бъдат запазени зелените площи, ще се засадят нови дръвчета и оформят кътчета с пейки, които ще дадат и възможност за провеждане на занятия на открито.
IV ОУ „Христо Смирненски“ е поредното образователно звено, за което Община Петрич успя да защити външно финансиране чрез свой проект, който успешно да премине селекцията.
Усилията за децата продължават!
По-добри условия за децата на община Петрич! Постигаме го!

Свързани новини

Палят светлиниите на Коледната елха в Кресна

vesito

Пoздравителен адрес от кмета на община Сатовча до работещите в системата на здравеопазването по повод Деня на здравния работник – 7 април

vesito

Преяде ли с власт ректорът на ЮЗУ проф. Борислав Юруков? Сам си отпусна 110 000 лв. допълнително възнаграждение

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.