Община Кюстендил инициира среща със собственици и наематели на заведения

Кюстендил инициира среща- разговор със собственици и наематели на заведения за хранене и развлечения и на търговски обекти, които имат маси за консумация на открито на общински терени.
Срещата ще се проведе на 08.05.2024г. от 15:00 часа в заседателната зала на административната сграда на Община Кюстендил. Целта е да бъдат запознати собствениците и наемателите на заведения за хранене и развлечения и на търговски обекти за изготвянето на схеми за поставяне на маси за консумация на открито и впоследствие издаването на разрешения за поставяне на същите.
Съгласно чл. 6, ал. 2, т. 2, т. 5, т. 6 и т. 10 от Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти, рекламни, информационни и монументално-декоративни елементи на градското обзавеждане и за рекламната дейност на територията на Община Кюстендил, приета с решение № 767/31.07.2014 г. на ОбС Кюстендил, преместваемите обекти могат да бъдат:
• Подиуми
• Палатки
• Шатри
• Тенти
• Маси
• Слънцезащитни съоръжения, с изключение на чадъри с диаметър/диагонал до 3 м.
• Външни маси за консумация към заведения за хранене и кафенета
Съгласно чл. 10, ал. 1 от наредбата преместваемите обекти се разполагат въз основа на схема за поставяне, одобрена от главния архитект на Община Кюстендил.
-Съгласно чл. 13, ал. 1 от същата наредба поставянето на преместваеми обекти по чл. 56 от ЗУТ се извършва въз основа на на разрешение за поставяне.
-Чл. 15 от наредбата гласи, че разрешението за поставяне на преместваеми обекти се издава от главния архитект на Община Кюстендил, с изключение на преместваеми обекти от по чл. 56а от ЗУТ, което се издава от кмета на общината. Преместваемите обекти следва да имат одобрени схеми за поставяне на същите и издадени разрешения за поставяне.

Свързани новини

Весели празници от Creative

vesito

Поради ремонт: Спират водата в село Елешница, днес

vesito

Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР – Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.