Община Кюстендил е домакин на националната кампания „Стоян Саладинов“

Община Кюстендил е домакин на първия семинар за 2024 г. от националната кампания „Стоян Саладинов“. Легендарният треньор се е отдал на мисията със своя личен пример и опит да помогне на деца и жени, пострадали от насилие.
В Кюстендил са:
-бронзовата медалистка на Олимпиадата в Токио – Евелина Николова;
-президентът на Българската федерация по самбо и трикратен световен шампион – Росен Димитров;
– световният шампион по бойно самбо – Румен Димитров;
– 10-кратната европейска шампионка и 6-кратна световна – Мария Оряшкова.
Специален гост на събитието е Армен Назарян.
Кметът инж. Огнян Атанасов приветства присъстващите в залата на стадион „Осогово“.
„Благодаря, че избрахте този благотворителен семинар да се проведе в Кюстендил. Тук виждам много млади спортни надежди, сигурен съм, че те ще тръгнат по вашите стъпки и с гордост ще прославят Република България по спортните терени“, заяви инж. Атанасов.
Патронът на кампанията Стоян Саладинов благодари за гостоприемството на община Кюстендил и се обърна към присъстващите със следните думи:
„Тук са едни от най- изтъкнатите спортисти на България, това е моят екип, които помагат за реализирането на нашите инициативи. Ние казваме Не на насилието над деца, жени, на човек над човека. Човешките закони са над всичко, човещината е над всичко, но ако някой се обърка и си мисли, че като е по- силен физически може да тероризира другите, ние ще му покажем, ще му докажем, че това не може да се случи. Няма да позволим никой да тероризира друг човек, особено децата- те са нашето бъдеще. Ние не случайно идваме тук, не случайно идваме в спортната зала“, заяви Саладинов.
Той апелира всички родители да заведат децата си да тренират борба, джудо, карате или самбо. „Това е вид защита, детето израства в отбор, учи се да се защитава, става по- смело и самостоятелно, това е родителска застраховка, че детето ще оцелее при всяка една ситуация, посочи още Стоян Саладинов.
Кметът инж. Атанасов подари на Стоян Саладинов двата тома „История на Кюстендил“. Председателят на Общински съвет Димитър Велинов, зам.- кметът Кристиян Иванчов, директорът на ОД на МВР Кюстендил комисар Светослав Григоров и на Охранителна полиция Васил Паргов също уважиха гостите с подаръци.
Бронзовата медалистка на Олимпиадата в Токио Евелина Николова, която днес има рожден ден получи и букет цветя от кмета инж. Атанасов.
Саладинов е многократен шампион по борба, самбо, джудо и карате и един от емблематичните родни треньори по бойни спортове. След края на състезателната си кариера става командос. Над 20 години е бил треньор на специализирания отряд за борба с тероризма, като отговаря за специалната и физическа подготовка на командосите.
Националната кампания „Стоян Саладинов“ се провежда с благотворителна цел, а каузата на кампанията в Кюстендил е в подкрепа на инициативата “Заедно за бебе Марти” и всички събрани средства по време на семинара ще бъдат безвъзмездно предоставени на семейството на детето.

Свързани новини

Празнично шествие на Тодоровден в Банско

vesito

Дезакаризация на тревните площи и детските площадки на територията на Гоце Делчев

vesito

Александър Мацурев отчете постигнатите резултати и заяви: Това е истински пример за добре свършена работа!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.