Община Кресна получава 2 213 000,04 лв. по Механизма за възстановяване и устойчивост

С писмо на Заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството на Република България, г-жа Ангелина Бонева, на община Кресна ще бъдат предоставени средства от Механизма за възстановяване и устойчивост, по процедура BG-RRP-4.020 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“ по Националния план за възстановяване и устойчивост.
Одобрен е проектът на общината „Подобряване на енергийните характеристики и трансформация в сграда с близко до нулево потребление на енергия за сградата на община Кресна“. Той включва мерки за повишаване на енергийната ефективност на административната сграда и трансформирането й в такава с близко до нулево потребление на енергия при генериране на минимални емисии въглероден диоксид в атмосферата. Целта е да се намалят разходите за енергопотребление и така да се спести значим публичен ресурс, който да бъде пренасочен за целите на местното развитие и благоустройство.
Реализацията на проекта ще подобри условията за работа на местната администрация и експлоатационните качества на сградата, която трябва да придобие съвременен, европейски вид и да предоставя нужните функционалности в услуга на гражданите.
Общата сума по проекта възлиза на 2 213 000,04 лв.
Предстои подписване на договора.

Свързани новини

Изпочупиха стъклата на офиса на ГЕРБ в Благоевград

vesito

Община Благоевград с кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата

vesito

Нов заместник-кмет на Община Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.